WEBQUEST SOBRE EL MÓN DEL CÒMIC


SOBRE EL MÓN DELS CÒMICS



Stan Lee

Resultado de imagen de Stan Lee
Entre les seves creacions destaquen personatges que formen part de la iconografia universal com Spiderman, els X-Men, Iron Man, Thor, el Doctor Strange, Daredevil, Els Quatre Fantàstics, l'increïble Hulk, els Venjadors, Pantera Negra, Silver Surfer, Nick Fury, més de la seva interrupció al món del manga amb Heroman i el guió de la sèrie Darrer.



Alguns dels trets característics de la seva obra són:

  • La humanització dels personatges, més enllà de la seva identitat superheròfica.Tots els seus personatges tene punt febles.
  • Un llenguatge grandiloqüent i recarregat.
  • Va donar una gran llibertat de moviments als seus dibuixants, per mitjà de l'anomenat «mètode Marvel»: Llegeix feia una sinopsi de la història, que passava al dibuixant, i després va escriure els diàlegs basant-se en el dibuix acabat. 
  • Insisteix en cridar als seus personatges amb nom i cognom amb la lletra inicial (Peter Parker, Loki Laufeyson, Matt Murdock,..)




  • Yellow Kid

Resultado de imagen de yellow kid
The Yellow Kid va ser el nom d'un personatge de còmic nord-americà ( 1895 a 1898 ).

Creat i dibuixat per Richard F. Outcault a la historieta Hogan's Alley (i posteriorment sota altres noms), va ser un dels primers títols del suplement del diumenge en un periòdic nord-americà, encara que el seu esquema gràfic ja s'havia establert en política i altres dibuixos animats purament per a l'entreteniment. 
  • L'ús de globus de paraules a partir de Outcault en Yellow Kid va influenciar l'aparença i l'ús bàsics dels globus a les tires còmiques posteriors i als còmics.
El noi groc també és famós per la seva connexió amb el encunyament del terme periodisme groc. 



Buck Rogers

Resultado de imagen de buck rogers primer comic
Buck Rogers és un personatge de ciència ficció que va aparèixer per primera vegada en 1928 com Anthony Rogers. 
Héroe de dues novel·les escrites per Philip Francis Nowlan publicades a la revista Amazing Stories (Historias sorprenents), és més conegut per convertir-se en la primera de les històries de ciència ficció, després de la seva publicació com a tira de premsa.

Buck Rogers va tenir el valor d'introduir als mitjans massius el concepte de l'exploració espacial, seguint els passos dels literaris pioners, com per exemple H. G. Wells.
La seva primera aparició va ser el mes d'agost de 1928 a la revista Amazing Stories. 


Will Eisner

Tres anys després, ja amb la seva pròpia editorial, Eisner dóna el següent pas per a un dibuixant de còmics de l'època que es preï: crea un superhéore, The Spirit, el personatge que li faria més famós. Eisner ja apuntava maneres i The Spirit és el primer superheroi seriós, un detectiu sense superpoders, "un noi de classe mitjana que combat el crim". 

Resultado de imagen de Will EisnerEisner va ser un gegant del còmic no només pel seu estil, per la seva innovadora distribució de les vinyetes, pel seu ús del color, o per les seves històries originals i les seves novel·les gràfiques humanes i profundes. Tots els dibuixants van beure dels traços del pinzell d'Eisner i de les trames dels seus personatges, és cert.

A Eisner li devem que el còmic, o l'art seqüencial com ell solia anomenar-lo, adquirís un prestigi negat durant dècades. Com va confessar una vegada:
Eisner sempre va creure en el còmic i el va portar al més alt, i per això li estarem eternament agraïts.



Marvel

Resultado de imagen de marvel comic information
Marvel Worldwide, Inc és una editorial de còmics americana creada el 1939, inicialment amb el nom de Timely Comics. 

Entre els seus personatges emblemàtics del gènere superheroic es troben Spiderman, Capità Amèrica, Iron Man, Hulk, Thor, Deadpool, Avengers, Wolverine, Daredevil, els X-Men, Luke Cage, entre d'altres.

A partir dels anys 70, la companyia es va posicionar com una de les principals editorials de còmics del país.

L'editorial que posteriorment seria coneguda com Marvel Comics va néixer el 1939 amb el nom de Timely Publication de la mà d'un jove empresari de 31 anys anomenat Martin Goodman.


Dick Tracy



Resultado de imagen de Dick Tracy

Dick Tracy és una tira de premsa nord-americana, protagonitzada pel personatge homònim, que lluita contra el crim des del seu treball d'inspector de policia. Va ser creada per Chester Gould en 1931, aconseguint una gran popularitat dins de la cultura popular amb multitud d'adaptacions a altres mitjans.

El detectiu de còmic troba la seva vida completament complicada quan Mahoney respira avenços cap a ell mentre tracta de lluitar contra la màfia unida de Big Boy Caprice.

Gould era conegut per la seuus dels villans. Amb molt colors, sovint es deforma, com en els casos de Flattop (Cap Plana), Prunceface (Carapasa).

Black Hole

Resultado de imagen de black hole comic
Black Hole és una sèrie limitada de còmics de dotze números escrita i il·lustrada per Charles Burns i publicada conjuntament per Kitchen Sink Press i Fantagraphics. Publicat entre 1995 i 2005, els primers quatre temes van ser publicats per Kitchen Sink Press abans de sortir del negoci.

La trama de la sèrie còmica segueix a una sèrie d'adolescents de Seattle que, durant l'estiu, contreuen una misteriosa malaltia de transmissió sexual coneguda com "The Bug" o "The Teen Plague", que els fa desenvolupar mutacions físiques úniques estranyes, convertint-les en marginats socials. 

El suggeriment d'una pel·lícula s'ha estrenat durant un temps a l'aire. Al novembre de 2005, els taulers de missatges de The Comics Journal van informar que Black Hole seria adaptada al cinema pel director francès Alexandre Aja (Alta Tensió). 


Alan Moore

Alan Moore és un escriptor anglès conegut principalment pel seu treball en còmics com Watchmen, V for Vendetta and From Hell. Freqüentment descrit com el millor escriptor de novel·les gràfiques de la història, ha estat àmpliament reconegut pels seus companys i crítics. 

Resultado de imagen de alan moore comicsMoore va començar a escriure per als fanzines subterranis i alternatius britànics a la fi dels anys 70 
Va treballar en personatges tan importants com Batman (Batman: The Killing Joke) i Superman (El que passés a l'home del demà?), va desenvolupar substancialment el personatge Swamp Thing.

Moore és un mag ocultista, cerimonial i anarquista i ha inclòs aquests temes en obres incloent Promethea, From Hell i V for Vendetta, a més de realitzar obres ocultes d'avantguarda parlades amb The Moon and Serpent Gran Teatre Egipci de Marvels, alguns dels quals s'han estrenat en CD.

Malgrat les seves objeccions personals, els seus treballs han proporcionat la base d'una sèrie de pel·lícules de Hollywood, incloent From Hell (2001), The League of Extraordinary Gentlemen (2003), V for Vendetta (2005) i Watchmen (2009). 


Blankets

Resultado de imagen de Blankets comic'Blankets' és una història autobiogràfica que explica la infància i l'adolescència de l'autor, Craig Thompson, en un petit poble rural i molt religiós d'Estats Units. Craig passa una infància difícil, entre les maltractaments i els abusos que sofreixen al col · legi, la severitat dels seus parents i la culpa que li produeixen les ensenyances religioses estrictes. La història aborda la relació amb el seu germà petit, el seu amor pel dibuix i la imaginació, i el canvi que es produeix en la seva vida a l'arribar a l'adolescència i conèixer a Raina, una noia que es troba enamorada perdut.

'Blankets', per tant, va a anar molt més enllà d'una "història d'un noi que coneix a una noia i es fa major". Va a tenir capes i capes, com ens avisa el seu títol, té metàfores i recursos narratives per parlar-nos dels temes universals que preocupen a tots. Aquests temes són la família, l'amor, la solitud, la perduda, la recerca de la pròpia identitat i, en definitiva, la transformació que es produeix quan aconsegueixes trobar el teu lloc en el món i des d'aquesta perspectiva ordenar els teus records, tant els bellos com els dolorosos.




Katsuhiro Otomo



Imagen relacionadaKatsuhiro Ôtomo és un japonès, guionista i director de cinema. És més conegut com el creador del manga Akira i la seva adaptació cinematogràfica d'animació. El 1979, després d'escriure múltiples contes per a la revista Action, Otomo va crear el seu primer treball de ciència ficció, anomenat Fireball.


Ús poc ortodox de colors vermells i verds en fons i personatges.
L'estil narrativo sovint s'ocupa de l'home contra la tecnologia, els supercomputadors, els poders psíquics, els desastres causats per l'home i els futurs estats totalitaris post-nuclears.
Un estil d'art hiperrealista que s'adhereix a la perspectiva tècnica i als moviments de caràcter detallats.
Ha estat criticat per retratar a les dones de manera inferior o menys lisonjant als homes.
Estil directiu fort influït per la 'Nova ona' americana del cinema durant els anys seixanta i setanta.
Sovint mostrarà una imatge important reflectida a l'ull d'un personatge.

http://www.imdb.com/name/nm0960028/bio?ref_=nm_ov_bio_sm
https://weheartit.com/entry/634668



Scott Pilgrim



Imagen relacionadaScott Pilgrim és una sèrie de novel·les gràfiques dibuixada pel historietista canadenc Bryan Lee O'Malley, que abasta sis volums. El primer volum va sorgir el 2004 i el darrer ho va fer el 2010, publicat per l'editorial independent dels Estats Units. Oni Press.


En el còmic, es narra la història de Scott Pilgrim, un jove que tractarà de conquistar una noia anomenada Ramona Flowers. Encara que part com una comèdia romàntica, al llarg de tota l'obra es presenten múltiples referències a la cultura popular com a videojocs, música o còmics entre altres aspectes.



Warren Ellis

Resultado de imagen de warren ellis comicWarren Ellis (16 de febrer de 1968, Essex, Anglaterra) és guionista de còmics, però també ha escrit novel·les, ha col·laborat en videojocs i ha creat guions per a televisió. 
En general, la carrera d'Ellis s'ha mogut entre el corrent principal del còmic de superherois i la creació de petites sèries limitades d'històries independents, amb el primer (i el darrer) que se li passa per la cama, però sempre amb la crítica , la sàtira i la ciència ficció com a grans protagonistes. 
La seva especialitat és la barreja de crítica sociocultural, tecnologia i ciència ficció (a la qual també es pot sumar la violència i el gust extrem per les paraules malsonants).


Roberto Alcázar

Resultado de imagen de Roberto AlcázarRoberto Alcázar, és l'heroi de la sèrie. Del seu passat no se'n sap res. És una persona extremadament seriosa, convencional i molt formal, les emocions son total-ment alienes a la seva persona, la seva relació amb el sexe femení és estrictament per raons professionals i amb unes maneres exquisides, tan sols en l'episodi titulat Viaje a Deimos (núm. 478) hi apareix recitant el Tenorio a una xicota amb un posat d'enamorat, però la xicota és una nana extraterrestre amb un cap enorme. Tot plegat era un somni de Pedrin que a l'última vinyeta es desperta amb un orinal al cap fent la funció d'escafandre espacial.


Joe Shuster
Resultado de imagen de Joe Shuster


Va crear personatges de còmics Superman, Slam Bradley, Dr. Occult i Funnyman.


Un dels creadors del personatge de còmic Superman.





Francisco Ibáñez

Resultado de imagen de Francisco Ibáñez
Francisco Ibáñez Talavera va néixer el 15 de març de 1936 a Barcelona, ​​abans d'iniciar-se en el món de la historieta gràfica va treballar al Banc Espanyol de Crèdit. Va publicar el seu primer dibuix als set anys a la secció "Col·laboracions dels nostres lectors" de la revista Nois. Durant diversos anys alterna la feina al banc amb la seva vocació fins que el 1957 es decideix a donar el gran pas i es dedica exclusivament a treballar per a l'Editorial Bruguera.
El vint de gener de 1958 apareix la primera historieta de Mortadelo i Filemó en el nombre 1394 de la revista Pulgarcito. A partir d'aquí i durant els anys seixanta Ibáñez publica en diferents revistes seus millors personatges: Mortadelo i Filemón, La família Batibull,..

Osamu Tezuka



Resultado de imagen de Osamu Tezuka

Tezuka va néixer a la ciutat de Toyonaka, Osaka.3 Entusiasmat pel gènere de l'animació, va començar a dibuixar quan encara era un nen. Els horrors de la Segona Guerra Mundial també van marcar la seva sensibilitat i des del primer moment va procurar transmetre amb els seus dibuixos missatges optimistes, humanitaris i ambientales.

S'estima que va realitzar aproximadament uns 700 mànigues, va dibuixar més de 150 000 pàgines i va realitzar més de 60 pel·lícules en 35 anys. Les obres de Tezuka són nombroses, però les dues més famoses i elaborades són Buda i Fénix.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

5 MOVIMENTS ARTÍSTICS

CONCEPTES BÀSICS DE LA FOTOGRAFIA

COLOR