5 MOVIMENTS ARTÍSTICS


5 MOVIMENTS ARTÍSTICS




EGIPCI


Imagen relacionada
·        Les expressions artístiques egípcies es classifiquen diverses etapes compreses entre el 5300 aC i el 3000 aC.
Resultado de imagen de estatuas egipcias·        Predomina la pintura decorativa (en ceràmiques) o simbòliques (en tombes) i petits objectes de caràcter utilitari y màgic. 
·        Les pintures són realitzades sobre papir (llàmina fina i seca treta del la planta del papir, la qual s'utilitzava per dibuixar i escriure).
·        Els colors predominants eren:Daurat, Vermell / Taronja,Verd, Blanc.
·        Un dels símbols representatius d'aquests antiga cultura eren els escarabats els quals els hi donaven símbol de vida i poder, però també eren les serps.
·        Alhora de dibuixar, no hi tenien cap sentit de perspectiva, però això si, eren molt ordenats i la majoria d'ells portaven caps d'animal simbolitzant els seus déus mitològics.
·        A part de la pintura podem trobar les famoses piràmides, les tombes dels faraons, escultures (les quals eren estàtiques )





 ENLLAÇOS


ROMANTICISME


Imagen relacionada

·  És un moviment cultural que va ser originat a Alemanya i el Regne Unit.
Imagen relacionada·  El significat d'aquest art es donar a entendre la petitesa de l'home respecte la creació, així com la vida i al home mateix, es representa de manera diferent en cada país on és desenvolupa i nació, a més a més amb diferents tendències.
·   Aquest art va ser una reacció revolucionaria contra el racionalisme corrent filosòfica i que el sistema de pensament és la raó, també ressalta el paper de l'experiència amb el sentit de la percepció) i donant importància als sentiments.

·        Els quadres es centren en mal sons, situats en llocs abandonats.
·        Característiques : subjectivisme, exaltació de la personalitat individual, oposició de les normes clàssiques, valoració de l'Edat Mitjana i tradicions nacionals.
·        A partit del romanticisme, va començar a sorgir les novel·les de terror, com poden ser "Frankenstein", "Dràcula".

·        És el primer art que va ser estendre per tota Europa.





ENLLAÇOS


IMPRESSIONISME


Resultado de imagen de impressionist art

·        És un moviment artístic, el qual els seus particulars trets són la llum, el color i la pinzellada.
·        La llum sense dubte és la més important, ja que amb ella intenta donar una impressió visual, però també en el mateix instant no donar una identitat a allò que projecta. Això vol dir que si en els altres arts és pintava formes amb identitat, els artistes impressionistes pinten el moment de la llum, més allà que les formes.
Imagen relacionada·        En aquest tipus d'art no importa res la forma del dibuixos i les tresades, sinó d'impressió que donen al visualitzar-lo, els colors que deixen a la vista.
·        D'aquesta època sorgeix el puntillisme (estil d'art el qual és dibuixar fent punts), però també el Fauvisme ( utilització de colors salvatges).
·        És un tipus d'art que és per veure'l de lluny.
·        La primera fotografia va sorgir en aquesta etapa, per aquesta raó va sorgir un altre manera de pintar perquè no es podia competir amb la fotografia.

·        Aquest tipus d'art va ser molt important per donar lloc a l'art següent el Postimpressionisme, on va ser molt important Van Gogh.



ENLLAÇOS

HIPERREALISME 


Resultado de imagen de hiperrealismo artResultado de imagen de hiperrealismo
·       És un estil que intenta apropar-se o assemblar-se a la fotografia.És considerat un avanç en el fotorealisme pels mètodes utilitzats.
·        S'utilitza un moviment i estil que sorgeix en EEUU i Europa.
·        Els materials utilitzats són el guix, el carbonil, llapissos de colors, ...
·        Busca una connexió amb la visió fotogràfica i la traducció d'una escena.
·        Els temes són representats amb molta exactitud i detalladament .
·        El propòsit és la representació visual de retrats, la naturalesa morta, interiors, paisatges.
·        Intervenen els més recursos moderns, aplicant el color i la destresa de la llum al quadre.

 ENLLAÇOS



STREET ART (NEW OP ART)


Resultado de imagen de 3d street art

·        El Op Art és un estil d'art visual que fa ús de les il·lusions òptiques.
Imagen relacionada
·     En aquest tipus d'obra els espectadors participen activament movent-se per poder captar els efectes òptics.
·     Els elements utilitzats per aquest art són bàsicament les línees paral·leles rectes, ombres marcades, canvi de mida en les dibuixos que el constitueixen, repetició de figures, cossos geomètrics simples.
·        No s'intenta transmetre cap emoció ni sentiment.
·        L'objectiu d'aquestes obres és fer que l'ull del espectador trobi el dibuix en moviment o trobar el principi i fi.
·    és un tipus d'art que barreja coses noves amb coses antigues.

·   Aquest art és molt conegut a Nova York.


ENLLAÇOS



He escollit aquests tipus d'art perquè:
EGIPCI (Quan era petita vaig fer un viatge a Egipte i desde aleshores sempre m'ha interessat la seva cultura i el seu art.)
ROMANTICISME (Em sembla curiós com es representa aquell sentiment de tristesa, por, malestar amb pintura.)
IMPRESSIONISME (M'agrada que em pocs detalls és pugui fer meravellàs de quadres.)
HIPERREALISME (M'encanta que es pugui dibuixar de manera que sembli una fotografia, com si fós una imatge real, amb tots els detalls i imperfeccions)
NEW OP ART (Que es pugui dibuixar de manera òptica i que tota la gent tingui la possibilitat de contemplar-ho perquè els pots trobar pels carrers.)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONCEPTES BÀSICS DE LA FOTOGRAFIA

COLOR