WEBQUEST SOBRE EL MÓN DEL CÒMIC



Frank Miller

Resultado de imagen de Frank Miller
És més conegut per les seves divertides pel·lícules de còmic amb personatges com Batman i Daredevil, així com obres originals com Sin City.


Sovint presenta personatges amb aflicció física o mental.

Sovint presenta personatges que són 'assassinats', desfigurados o mortalment ferits, només per ser reconstruïts quirúrgicament més forts i més mortals que abans, per exemple. Robocop, Dwight, Batman.

Els seus herois sovint són persones extremadament morals que sobreviuen en un entorn cruel. Un estil d'art únic que se centra en els tics facials. Estil fortament inspirat per Will Eisner. Els còmics sovint representen les seves vistes polítiques conservadores.


http://www.imdb.com/name/nm0588340/bio?ref_=nm_ov_bio_sm
http://comicbook.com/blog/2014/08/22/10-greatest-frank-miller-stories/

Persépolis


Resultado de imagen de Persépolis
Persépolis és la història autobiogràfica de l'iraní Marjane Satrapi, la història de com va créixer en un règim islàmic fonamentalista que acabaria portant a abandonar el seu país. El còmic comença a partir de l'any 1979, quan Marjane té deu anys i des del seu punt de vista infantil és testimoni d'un canvi social i polític que posa fi a més de cinquanta anys de reialesa del Sha de Persia a Iran i dóna pas a una República islàmica .


A més de diferenciar-se dels altres nens per haver estat educats a l'estil occidental dins d'una família de classe alta i per alguns progresistes ideals i partidaris del moderat islamisme, també té una una considerable inquietud intel·lectual per a una noia de la seva edat i notable imaginació que la porta a mantenir converses amb Déu -que troba un curiós semblat amb Karl Marx- o somiar amb arribar a ser algun dia la darrera propera que segueixi els passos de Jesús i Mahoma . Al temps que va creixent, s'adona que el nou règim islàmic pel que van lluitar els seus pares ha caigut en mans dels integristes i que no comporta amb gens bé.

http://www.guiadelcomic.com/comics/persepolis.htm
http://www.normaeditorial.com/ficha/012027009/persepolis-integral/


Hayao Miyazaki

Resultado de imagen de Hayao Miyazaki



Osamu Tezuka, "el pare del manga", pel que el jove Miyazaki es va aficionar a dibuixar. Malgrat els seus dots artístics, Hayao va estudiar Ciències Polítiques i Econòmiques, anys durant els quals va llegir a molts autors occidentals que marcarien la seva forma de narrar històries.
En finalitzar la seva etapa universitària va entrar com intercalador (encarregat de dibuixos entre moviments) en Toei Doga, per aquell temps una acabada de crear empresa d'animació. A poc a poc va anar adquirint llocs de més responsabilitat dins de la mateixa, en la qual va conèixer a Isao Takahata, que es convertiria en un dels seus principals col·laboradors.


Hergé


Resultado de imagen de Hergé comicGeorges Prosper Remi (Etterbeek, 22 de maig de 1907 - Woluwe-Saint-Lambert, 3 de març de 1983) va ser un historietista belga, més conegut pel pseudònim artístic d'Hergé.

Hergé va ser el creador de Les aventures de Tintín el 1929, que a dia d'avui segueix exercint una important influència en el món de la historieta, particularment a Europa. A més d'aquesta sèrie, Hergé va crear altres amb diferents personatges, entre les quals es poden destacar Les aventures de Jo, Zette i Jocko i Quique i Flupi






Bone

Resultado de imagenBone és una sèrie de còmics de l'autor nord-americà Jeff Smith publicat originalment en 55 números des de 1991 a 2004. La obra va ser publicada amb periodicitat irregular1 degut a que va aparèixer publicat per ell mateix a través de l'editorial Cartoon Books creada per a l'ocasió. 

El dibuix de Jeff Smith s'inspira en dibuixos animats i tires còmiques i està notablement influenciat pel còmic Pogo de Walt Kelly.  




Mike Mignola

Resultado de imagen de Mike MignolaNascut a Berkeley (Califòrnia) el 16 de setembre de 1960, publica els seus primers dibuixos en el fanzine The Comic Reader i debuta professionalment el 1982 per Marvel com entintador en títols com Power Man & Iron Fist, Daredevil i The Defenders.

Posteriorment s'embarca en dibuixar sèries com Hulk i Alpha Flight per al mateix segell.

Després passa a col·laborar en DC Comics il·lustrant minisèries com Superman: Mundo de Krypton , Odissea còsmica  i Batman. De nou es bolca en títols de Marvel, per la qual realitza números de Dr. Estrany  i Lobezno.
El 1993 crea per a Dark Horse seva obra més cèlebre: Hellboy, la primera minisèrie seria guionitzada per John Byrne però que acabaria realitzant com a autor complet.

http://www.normaeditorial.com/autor/373/1/mignola_mike/
https://io9.gizmodo.com/mike-mignola-says-the-new-hellboy-movie-ramped-up-reall-1821908631



DC


Resultado de imagen de dc comicsDC Comics és una editorial de còmics nord-americà. Forma part de DC Entertainment,  empreses que conformen Warner Bros Entertainment, la qual al seu torn és propietat de Time Warner. Va ser fundada el 1934 sota el nom National Allied Publications, per després prendre el nom de DC Comics en 1937. Les inicials «DC» són una abreviatura de Detectiu Comics, un dels primers títols emblemàtics de la companyia.


Entre alguns dels seus personatges més emblemàtics es troben Superman, Batman, la Dona Meravella, Flash, Llanterna Verda, Aquaman, Fletxa Verda, Supergirl,..



Uderzo i Goscinny


Albert Uderzo, és un dibuixant i guionista d'historietes francès, d'origen italià. La seva sèrie més cèlebre és Astèrix, la primera edició va ser creada el 1959 juntament amb el guionista René Goscinny.
Resultado de imagen de Uderzo y Goscinny comic
René Goscinny va ser un guionista i editor d'historietes francès. Goscinny és un dels autors francesos de més èxit a tot el món, amb més de 500 milions de llibres venuts, traduïts a més de trenta idiomes.

Va ser cofundador i director de la revista setmanal Pilote i va guanyar fama com a guionista de diverses historietes, treballant amb destacats dibuixants de Bèlgica i França. 




Neil Gaiman

Resultado de imagen de Neil Gaiman comicNeil Gaiman és el creador més venut del New York Times de la sèrie de còmics Sandman, molt popular i innovadora, que va obtenir nombrosos premis Eisner, un premi Hugo, el Premi Bram Stoker i ha estat publicat en més d'una dotzena d'idiomes. 
Gaiman també és autor de molts llibres, contes, pel·lícules i novel·les gràfiques per a lectors de totes les edats. Descrit pel New York Times com a escriptor de regals considerables i una ambició transcendental que ha avançat novel·les escrites per a nens i llibres d'historietes.
Els seus altres títols notables inclouen The Cemetery Book, els déus americans  i The Ocean al final del carril.




Resultado de imagen de flash gordon comic

Flash Gordon

Flash Gordon és l'heroi d'una tira còmica d'aventures d'òpera creada per i originalment dibuixada per Alex Raymond. Publicat per primera vegada el 7 de gener de 1934, la cinta es va inspirar i va crear per competir amb la banda d'aventura Buck Rogers ja establerta.


La historieta Flash Gordon ha estat traduïda a una gran varietat de mitjans, incloent-hi les pel·lícules, la televisió i la sèrie animada ". La darrera versió, una sèrie de televisió Flash Gordon, va aparèixer al canal Syfy als Estats Units.

https://en.wikipedia.org/wiki/Flash_Gordon
http://detectivecomic.blogspot.com/2008/05/si-se-tuvieran-que-nombrar-los.html







Joe Sacco
Resultado de imagen de joe sacco comics

Joe Sacco és un caricaturista i periodista maltès-nord-americà. És més conegut pel seu periodisme de còmics, en particular en els llibres Palestina i Notes al peu de Gaza, sobre relacions entre israelians i palestins; i l'àrea de seguretat Goražde i The Fixer a la guerra de Bòsnia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Sacco
https://elpais.com/elpais/2014/04/10/eps/1397130011_024526.html


100 bullets


Resultado de imagen de 100 bullets100 bales. Vertigo, la quarta sèrie més llarga després de Hellblazer, Swamp Thing i Fables i la segona sèrie més propera al creador després de les Fables. Amb 100 números i deu anys d'experiència, és la col·laboració més ambiciosa i definitiva de l'escriptor Brian Azzarello i l'artista Eduardo Risso fins a la data. Amb les belles tapes realitzades per Dave Johnson i la majoria de les pintures realitzades per Patricia Mulvihill. Es tracta de prendre decisions canviants de la vida, la venjança, les armes, els agents, la guerra secreta i els nadons calents. Aquesta sèrie és una de les sèries més aclamades de les últimes dècades.

https://comicvine.gamespot.com/100-bullets/4050-6306/
http://www.digitalspy.com/tv/ustv/news/a663051/tom-hardy-signs-on-to-bring-noir-comic-100-bullets-to-television/


Moebius


Resultado de imagen de moebius comic
Jean Henri Gaston Giraud va ser un artista, dibuixant i escriptor francès que treballava en la tradició franco-belga. Va utilitzar per a la sèrie Blueberry i les seves pintures temàtiques occidentals. Ha estat descrit com el més influent bandes dessinées de l'artista després d'Hergé.


Les seves obres més famoses inclouen la sèrie Blueberry, creada amb l'escriptor Jean-Michel Charlier, amb un dels primers antihéroes dels comics occidentals. Com Mœbius, va crear una àmplia gamma de ciència ficció i comics de fantasia en un estil altament imaginatiu, surrealista i gairebé abstracte. 


https://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Giraud
https://lambiek.net/artists/g/giraud.htm

Vertigo


Resultado de imagen de vertigo comicsVertigo és un segell de l'editorial de còmics nord-americà DC, creat el 1993 per diferenciar els còmics englobats en ell dels de la resta de l'editorial de temàtica més enfocada a un públic de totes les edats. En canvi, els còmics englobats en Vertigo estan dirigits a un públic més adult, tant en els seus gèneres, entre els quals s'inclou crim, terror, suspens, western, i ciència ficció, com en la manera de dir les històries, que sovint inclouen sexe i violència explícita, a més d'altres aspectes controvertits.


Alex Ross


Resultado de imagen de alex ross comics
Alex Ross és un dels artistes de còmics més preeminents i ben respectats del món. El seu gran descans va arribar el 1993 amb Marvels, una sèrie limitada que va fer una mirada realista als superherois de Marvel presentant-los des del punt de vista d'un home normal.

Les seves obres d'art més recents per a DC inclouen la sèrie èpica "Justice"presentant la Justice League of America que co-va escriure amb Jim Krueger. 
Ross també ha aplicat les seves habilitats artístiques a projectes externs amb arrels de còmic.

https://www.dccomics.com/talent/alex-ross
http://www.hellofriki.com/comics/reportajes-comics/2016/11/30/la-vida-alex-ross-la-fantasia-la-realidad/



Maus


Resultado de imagen de MausMaus és la història d'un supervivent d'Auschwitz, Vladek Spiegelman narra el seu fill Art, l'autor del llibre. Però, a més, a Maus, l'autor també realitza un retrat del seu pare en l'actualitat així com de la seva difícil relació tensa amb ell. En Maus, Spiegelman va més enllà de l'Holocaust per instal·lar-se en la psicologia del supervivent en un intent de desfer-se de la seva relació paterno-filial, de la sombra d'una mare suïcida i del fantasma d'un santificat sant al qual mai va conèixer. 
Cal mencionar que a Maus els personatges es mostren amb trets facials d'animals, característica que es fa servir amb fines narratius.
Així, per exemple, els jueus són presentats a ratolins, mentre que els nazis com a gats.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

5 MOVIMENTS ARTÍSTICS

WEBQUEST SOBRE EL MÓN DEL CÒMIC

CÀRRECS DEL CINEMA