3 OBJECTES DE L'EDAT MITJANA



3OBJECTES DE L'EDAT MITJANA




L'art paleocristià no pretén reproduir la realitat, sinó donar testimoni a una realitat transcendent i transmetre fe. L'Església inaugura una pedagogia de la imatge fonamental en l'època medieval.
Durant el període de persecució, el cristians van trobar-se obligats a expressar-se a través de símbols, era un llenguatge xifrat.
El símbol del peix significa fe i la paraula peix significa Ichthys en grec clàssic.

I – Iota o Iesous – Jesús  
X – Chi o Christos – Crist
Y – Upsilon o Yios/Huios – Fill  
Ó – Sigma o Soter – Salvador
È – Theta o Theou – Déu  

ENLLAÇOS
Text      Imatge





Un amulet significa "Un objecte que protegeix a una persona davant un problema" i se'ls atribueix una virtut sobrenatural.
La Mà de Fàtima, també coneguda com Jamsa és una paraula àrab que significa "cinc", Aquest número es considerat com el número de la sort pels musulmans i que a la vegada correspon als cinc dits que té la mà.



ENLLAÇOS
Text      Imatge



escarbat_egipci

L'escarabat sagrat egipci va començar quan els egipcis observaven a aquests insectes i de les conclusions del seu comportament. Van pensar que el fet portar voles de fem pel terra estava relacionat amb la manera en que els déu-sol feia rodar el sol d¡un costat al altre. Van arribar a la conclusió de que eren símbols de generació. D'aquesta manera van començarà a fabricar amulets, per assolir  la força del déu de la creació.



ENLLAÇOS 
Text      Imatge


He escollit aquests tres objectes, perquè m'ha semblat bastant interassanet escollir tres objectes de tres diferentes cultures, egipcia (escarabat), cristiana (peix), musulmana (mà de fàtima).  














Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

5 MOVIMENTS ARTÍSTICS

COLOR

WEBQUEST SOBRE EL MÓN DEL CÒMIC